2016. január 19., kedd

Kozmetika

hat jo regen nem volt itt mar semmi erdekes. atugrotta a blog az eddigi legadvancedabb garazsomat. mind a negyvenot negyzetmeterevel es aknajaval, meg az uj zold gombszemut is. kettoezertizenharom tavaszatol egeszen tizenhat elejeig.


ami most mar nem is uj, csak perwollal mosva. szegenynek addig volt jo dolga, amig par napig itt bent allhatott. aztan elfoglalta helyet a rapid es... hol is hagytam abba? igen, igen, a hzx.
szoval mikozben papa boszorkanykonyhajaban pecsett ilyen skodaidegen alkatreszek keszulnek a versenymotorhoz, a hzx hosszas kalvaria utan hazajott, es nem megy tobbet lakatoshoz. meg a tobbi sem. tudjukmiert. 

kenyelmesen lepakoltuk a szazotven kilo vasat a trelerrol negyen, es behajitva a sarokba, eluldogellt nyugodtan a futott garazsoldalban.

azaz annyira nem nyugodtan, mert az ipari aramhoz at kellett esni a szerencsetlenen, no meg gondoltam ha nem akarom pokember modjara csiszolni es alapozni a fal feloli oldalat, akkor muszaj mobilizalni.
valahogy igy sikerult, nemi zartszelveny es baumax kerti locsolo kerek felhasznalasaval.

arrebbtolni sem lett volna veszes, ha a betont nem smirglizte volna vegig az elozo berlo. mindenesetre az akna is kezdett ertelmet nyerni.

es nemi segitseggel ugyan, de helyet cserelt a ket piros, illetve ez az innenso inkabb feluletirozsdapiros roncs.

nemi folia felhasznalasaval kesz is a hevenyeszett fenyezokamra. sajnos tul keson jottem ra a zombielandbol ismert nagy igazsagra. "double tap". a foliara is minden oldalra, mert a festekpor kiserleteim szerint ket dolgot szeret. szallni es tapadni. rosszfele es rossz helyre.

csiszolas utan bencevel alapoztuk a semennyire sem gittelendo sem egyenesitendo lemezeket. celszerszam, ugyisosszetoromazelsokanyarban alapon.

a piros gagyifestek azert maradt, remelem bemattul aztan jo utottkopott hatast kelt majd. ha nem, jon a 800as papir, aztan mattitok en rajta.

sajnos minden jonak, igy a garazsberlesnek is vege szakad egyszer. szerencsesebb esetben valami nagyobb jo miatt, ami egy uj otthon nekunk - es persze az osszes autonak. igy bele kellett huzni a gurithatosag javitasan, en mar nem akartam az uj haznal vacakolni az allvannyal. kerekeket raktunk hat ra, es bekerul a bukocso is.
kecses alakja megvezetheti a gyanutlan szemlelodot, de vagy ket napig szivtunk bele, mire bencevel be tudtuk szuszakolni a helyere nagyobb karokozas nelkul. a muveletben egyetlen rozsomakot sem bantottunk meg lelkileg.

es ki gondolta volna, hogy valamikor megint kerekeken fog allni. nagyjabol intakt allapotban. es nem a bontoba dobas elott.

szuk ket het alatt osszepakoltuk a ket tonna alkatreszt a garazsban, es hataridore athurcoltunk mindent az uj helyre, ahol sajnos meg csak hzxnek van egyaltalan teto a feje felett, a rapidnak csak felig, de a "sajat" zartfutottszuper garazs projekt nem kesik mar sokat. es eleg kozel lesz a konyhahoz, hogy olajosan koszosan karomkodva nem a szentendrei utra kelljen kislattyogni zsemleert a madarasteszkoba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése