2010. augusztus 23., hétfő

Szoged

Azok a hires elozo estek...

A talalkozok, versenyek, egyeb rendezvenyek, ahova eletem soran skodaval kivantam eljutni, alkottak meg az immar fertozo, hirhedt "elozo este" fogalmat. Es persze vannak, akik erre direkt ra is jatszanak - ugye Dani? -, aaa jo buli a nulladik nap, valamit szedjunk szet.

Nem gondoltam volna, hogy ez a filozofia mast is megihlet. Hatso futomuvet buheralni indultam a kamponaba, elotte meg elgondolkoztam, hogy most tenyleg a hatso gatlokkal szopjak, vagy beugorjak a cpi trafoert hammanhoz es a gyujtasomat csesszem el - szigoruan annak remenyeben, hogy hatha nem indul be a szegedi tali elott az auto.

Az elozo posztban leirt HEZ-719 rendszamu hondaval kozlekedo pszichopata uriember huszarvagassal megoldotta a problemat. Lofaszt fogsz itt lengescsillapitot, vagy gyujtast tuningolgatni, nesze porszivozd a szilankokat a kocsidbol fel este.


A jo tarsasag, no meg a hammantol visszaujitott uvegaru a vegere annyira feldobta a kedvemet, hogy ejfelre mar otthon is voltam az uj ablakommal az ajtoban - kepzavar. Nem tortenhet meglepi, pentek del utan fel oraval talalkozunk az m5 teszko parkolojaban.

Ahogy azt babi neni elgondolta. Mejbi csorget tizenegykor, hogy kicsit kesni fognak, mert Kese meg furdik, rossz a helyzet. Nem baj, mondom, en addig leveretem a zugloi rozsomakuruleket a szelvedorol a molkutnal, aztan lassan atcsorgok, csak jonnek majd. Na igen, fel kettokor, egy ora tuzo napon alldigalas utan ujra sikerult elerni godolloi oposszum sztarbloggerunket, "Oeaaeaaaa, Kese meg furdik!". Az meg legalabb ket ora.

Miutan megallapitottuk, hogy elozo este Kese vagy tragyazott otthon a farmon, vagy skunkra vadaszott, de iszonyat budos lehet, ha fel napig aznia kell, arra jutottunk, hogy hagyjuk szegenyt beken illatozni, mi pedig induljunk a nap harom leghusebb orajaban Szoged varosa fele.


Azt kell mondjam a harom GPS ellenere a celbaerkezesunk epic fail volt. Egy dolog, hogy a skodaklub.com oldalon egy kanyi cim nem volt, nemhogy foldrajzi koordinata, de miutan kibogoztuk a kemping honlapjarol, hogy valojaban ott sincs pontos cim, csak egy darab iranyitoszam es utcanev, Bacsi telefonja alapjan megalltunk Kiskundorozsma hataraban nepgyulest tartani. Aaa, megsem olyan hulye ez a honlap, mondta a droid, hiszen van rajta foldrajzi koordinata. Hurra, Bacsi keszulekebe betaplal, indul, megall, anyam, ez valami gyartelep. A gps meg vitt volna be minket az erdobe. Ah, forduljunk vissza, majd valahogy ki a foutra. Az igazi fail itt tortent, hogy a ket oraval kesobb indult Mejbi-Kese paros beert minket. Szerencsere akkorat megsem egtunk, mivel a kempinget ok sem talaltak.

Kovetve a benzingoz- es a csopogo olajnyomokat valahogy megis megerkeztunk.



Az este folyaman nyom nelkul eltunt vagy masfel karton sor, versenyeztunk kamionszimulatorral es voltak akik igy neztek ki.

Dozso annyiszor elmeselte a Pecs-Orfu gyors streetlegal idejeit, hogy azota sem emlekszem ra, pedig legkozelebbi pecselesem (szogediesen pocsolesem) alkalmaval szandekomban all lemerni, milyen gyorsan vagyok kepes leroncsolni Orfure.

Az ejszakabol reggel lett, Zsoltival megismertuk az utepitesekkel Sokoban palyava alakitott szegedi kulvarost, az osszes rossz iranyba mutato teszkotablajaval es ketszazhatvanotsavos korforgalmaval. Elorelatoan alkalmazkodva az alkoholos italok rendkivuli sebesseggel szublimalo elozo esti viselkedesehez, szuksegesnek ereztuk tovabbi egy talca, es n+1 uveg kenyer beszerzeset.

Visszaerkezve vegigcsekkoltuk az ismeros es ismeretlen autokat. A felhozatal kisse foghijas volt, hianyoltam a kupekat es legalabb egy-ket rs replika tiszteletet tehette volna. Azert volt mit nezni.


Ez utobbi kilos szemelyes kedvencem, a restauralas utolso fazisaiban van, mar csak aprosagok hianyoznak rola. S100ast akarok.


Ujonnan erkezo regi ismerosokkel pacsizas es a jol megszokott kotelezo doboz kakao moho elfogyasztasa utan Pystike fulfacsaro hangja a hangosbemondobol szabalyosan kenyszeritett minket a varosi felvonulashoz sorakozni. Papa velem utazott, aminek veszelyet jol jelzi, hogy a sorakozonal annyira megtetszett az autok kozott tenfergo Jehova tanu nenikenek, hogy az egybol harom Jezusos szentkepet vagott hozzank - szinte szo szerint. Nem bantunk, hiszen az esti pokerhez jo lehet meg Jumbonak.

A vonulas rajtja kesett, a meleg meg nott, igy napernyo hijan Dani nem mukodo hutoventillatora arnyekaban kerestunk menedeket a fejunk hengeresedese hengerunk fejesedese hengerfejesedes ellen.


A kep nem fotosokk, Dani feje valoban befert a nap szoknyaja day kotenye ala. Az enyem viszont nem, igy le is egtem rendesen. Foleg amikor a szuper ajnarozott dellortok nem birtak az aszfalt folott terjengo delibabos hatvanfokot es megszuntek folyekony allapotban tartani az uszohaz benzintartalmat.

A masodik dellortok altal kikenyszeritett megallas utan mintha az eges nem lett volna eleg, majdnem meg is haltunk, ugyanis a kanyarodo kocsisorban par autoval elottunk halado Favorit legenysege, vagyis leanysaga az anyosulesrol az ablakba kiulve lobogtatott egy piros szovetdarabot piros bikiniben. Varjunk csak. A bikinifelso is piros, meg az a kendo, amit lobogtat... Aaaz bizony nem kendo, konstataltam, amint lejjebb tevedt a tekintetem es ezzel az amulattal kis hijan keresztulugrattam az ellenkezo iranyba szabalytalanul kozlekedo jardaszigeten.

A felvonulas maga egy unalmas budapesti dugoban autozassal volt egyenerteku, illetve meg azon is tultett, hiszen a nagy resze Szeged ipartelepein vitt keresztul a belvaros helyett. Rendori felvezetest nem lattam, pedig mintha kiirtak volna a honlapra annak idejen. Nem csak ez volt csalodas, hanem a par skodas birkaszelleme is, akik barmifele biztositas nelkuli piroslampas keresztezodeseken zuztak keresztul a tomeg nyomaban, mikozben helyi fuvarosok szantottak at kozottuk keresztiranyban a kisteherautoikkal. Meglepo, de inkabb szerencses, hogy vegul nem volt baleset.

Visszaerkezes es rehidratalodas utan bepattantunk Mackos szeriasitott szazhuszasaba Papaval es Mejbivel, hatarozott georally gyozelmi ambiciokkal felvertezve. Miutan harmadszor is eltevedtunk elveztuk a korforgalmakat - mar amikor megtalaltuk oket, totoztunk egyet a feladatlapon, majd csodaltuk inkabb az egyetemvaros evszaknak megfeleloen oltozott dekorativ holgyegyedeit es setaltunk egyet a Tiszaparton a nagy arvizi emlekmuvek kozott, amit Mejbi persze ataludt, kimutatva valodi kulturDJ lenyet.


Az este toszavakban valami olyasmit hozott, hogy: sor-sor-jager-sor-jager-jager-sor-zene-sor-jager-palesz-[dani a fa toveben]-palesz-sor-palesz-sor-sor-[dani a bokor mogott]-zene-sor-[...]-reggel-[day oldalan furcsa foltok]. Jo volt, nem kell ragozni.

Reggel mindenki frissen uden (?) indult neki az utolso tervezett programnak.

Aztan megsultunk.

Az arnyek nelkuli hetvennegy fok vegzetes hatasaitol, a cora legkondicionalt epuletenek suru latogatasa mentett meg. De vegul eljott az en idom, Ricsivel beteljesithettem a sorsomat. Vakok kozt a felszemu.

A vakszlalom utan kovetkezett az igazi bolyakerulgetes. Kese gyorsan es egyben latvanyosan autozott Papa szurkejevel. Kar, hogy palyat tevesztett. Es autoszerelo lett, nem versenyzo.

Eredmenyhirdetes, ahol nyertem valami csapatversenyben, amiben nem is tudtam, hogy benne voltam. A dobogon szembesultunk Imivel, hogy egesz vegig csapattarsak voltunk. Nem baj.

Jo volt, jovore a budai hegyekben ujra veletek, ugyanigy.

6 megjegyzés:

crix írta...

Ejj a fantasztikus hazaútról meg semmi? :D

mikk írta...

azt megtartom magunknak ;)

Maybe írta...

Hát. Szarráaláztál. Senki vagyok.
Régen sírtam már ennyit :D
Ez a kép meg:
http://4.bp.blogspot.com/_EZDjYHUmC9Q/THdmPTt5BVI/AAAAAAAALzw/y5bFHkXN8P4/s1600/2010-08-20+14.46.36.jpg
Epic.

Danaskull írta...

A fa töve még meg van, a bokor már kevésbé, de reggel a kocsiajtó mindent elárult :D

Jó volt na :)

Végre összevágtam a saját videóinkból egy kis vidit, de a nyerseket majd adom dvd-n :)

http://www.youtube.com/watch?v=eXzpMM_eKms

Veruss97 írta...

nah,ez széép...egyre jobb...kinek van még ilen blogja???:D
ez szórakoztató...téll jó volt...:)
jövőre is remcsi h ilen jóó lessz;)
több ismerős arccal:D

Veruss97 írta...

jóóh a vidi...
csak sikerált megcsinni??:D
:)

Megjegyzés küldése