2009. január 26., hétfő

szrarom

akarom mondani szlalom. whatever. a vaci szlalom mint rendezveny lathatoan gyerekcipoben jar, noha a szervezok lelkesek voltak, igyekeztek a toluk telheto maximumot kihozni belole. valoszinuleg majd par versennyel kesobb megjelenek naluk ujra, de nem mostanaban lesz.

elozo este kisse bodult allapotban kergettuk haza a masnapi szafariban reszt nem vevo vendegeket - vagy a hazmester kergetett, ez most mar az idok homalyaba vesz, de sebaj.

ennek folyomanyakeppen a hajnali haromnegyed hatos keles kisse elcsuszott, mikor is dzso mindig agyszetzuzasra kesz ebreszto dallama kimeletlenul hasitott agyunk barazdai koze. komas, kapkodos keles utan vanszorogtunk le az autokig, es lass csodat, mindegyik elindult a negativ celsius fokok ellenere is - ez nagy szo aam. miutan kijutottunk a varosbol, ra kellett ebrednunk, hogy mejbi km oraja korulbelul ketszeresen csal, szerinte kiakadt a sebessegmero a 2/A-n, szerintem meg 110el se mentunk, de hat sebessegizlesek es trafipaxok... lehet, hogy nem veletlenul kapnak el mindig pont engem gyorshajtasert? hm, na mindegy. valahogy elevickeltunk vacig, ahol a foutra rakanyarodva egybol kaptunk magunk ele egy magyar viszonyokat tokeletesen megtestesito jarorautot. szegenyem biztos muszaki hibas volt, mert maximum 45el hajtott. kesesben leven agyamban az idegesseg hullamai kezdtek sajatsagos testet olteni nemi karomkodas formajaban a hangszalagjaim fele haladva. a rend orei mintha ereztek volna szuros tekintetemet, kicsit lassitottak, 40 - 35 - 30. mar majdnem a verseny helyszinen voltunk, amikor hirtelen megalltak egy ott parkolo busz mellett. nyilvan ugy, hogy meg veletlenul se ferjek el mellettuk. ahogy a megkerulesukon vacillaltam - jogsi nelkul sajnos ez a dontes nem olyan egyszeru - elindultak a dragak. bar 20 meteren belul ismet megalltak, hogy ne ferjek el mellettuk, es az egyik uriember kiszallt, hogy szigoru szemmel stirolje az arra jaro versenyautok kerekei alatt a pogacsakat.. ekkorra mar felgyulemlett bennem annyi idegbaj, hogy siman elmentem mellettuk, de ezekre tenyleg egy szo van, es az nem szalonkepes.

node tovabb a versenyrol. dzsoval elsore megalltunk ott, ahol akartunk. szervezoket nem talaltunk, igy az elso adando parkolohelyet valasztottuk. a szervizpark, gyk. illegalisan, onszervezo modon telepult - most szarjatok ossze magatokat... oda, ahova akart. mivel nem sikerult kiberelni a palya melletti egykori gyarepulet teruletet, mindenki kereshetett maganak helyet a rendorok lathato rosszallasa kozepette.a nevezesi kontenerben, ami jol szervezetten a parkolohoz kepest a versenypalya tuloldalan helyezkedett el - a bufevel egyutt, ami ezaltal szabalyosan, verseny alatt megkozelithetetlenne valt, kaptunk rajtszamot. a palyarajz ismertetese sajnos lemaradt, de no problem, nekialltunk gyalog palyabejarni, s mivel idokozben megerkezett kika, megduplaztuk a nagyszeru katyutura elmenyt. volt utana autos palyabejaras is, amit tobben meg a mogottunk folyamatosan tiltason porgetve halado fekete bmwnel is erdekesebben ertelmeztek, ugyanis egymassal szemben, egymas mellett, mogott, elott haladva is padlogazon porogtek a palyan, mikozben az anyosulesrol az ablakon derekig kilogo majercsavo integetett az akkor meg nem letezo kozonsegnek. ismetlem, ez volt a palyabejaras. ekkor mar ereztem, hogy a rapiddal se lesz minden rendben, nagyon kattogott a jobbelso futomu a godroknel - amikbol volt boven.

kicsit csuszott ugyan a kezdes, de fel 11 korul vegre elindult az elofuto. a palya nagy resze szepen koptatott betonlapokbol allt, ami a reggeli hidegben, nedvesen kellemesen orrtolos elso kort eredmenyezett dzsonak es nekem, leven a 2-es es 4-es rajtszamuak, az elejen indultunk. nem is baj, legalabb ovatosan mentunk/tem, tapasztaltuk a palyat, egy kor ugyse szamit bele, es lesz meg minimum 3 db. gondoltuk legalabbis ezt egeszen addig, amig 11 ora kornyeken le nem allittatta a rendezvenyt -allitolag- a polgarmester, a legalis es letezo teruletfoglalasi engedely ellenere, hiszen a kozeli iskolaban felveteli zajlott. az elkovetkezo ket ora pangast elkerulendo elzarandokoltunk a nagynevu vaci dzsuvaspiacra, ahol betomtunk par langost es meleg mosogatoleizu teat, majd irany vissza a palyara, hiszen ujra indul a verseny. persze nem, utana meg fel ora volt, mire ujra jarmu volt a palyan. egy szuk oracskaval kesobb sajnos megint meg kellett allitani a futamot, mert a profi idomerok a palya melle egy meterre helyeztek el a merci vitojukat, amit oldalba trafalt egy szerencsetlenul pattogo trabant a celnal. elvitte a fotocellat is, igy az idomero csavo duplan ideges lett, pedig nem volt igaza. nehezkesen jott hat a folytatas nemi anyazas utan.

ekkor kika meg egyszer sem tudott menni, es amikor odaallt a rajthoz meg le is baszta valaki, hogy miert akar tobbszor menni egymas utan - pedig o nem is volt meg ott addig. ezen felkurta az agyat, es idegbol ment az elso par kanyarban, aminek az s100 banta karat, na meg egy fa. miutan nagy nehezen elindult a masodik kor, mar tudtam, hogy a lengescsillapitomnak van baja - kiszakadt a kasztnibol a jobb elso, ezert vegig elpattogott a kerekem; eredmeny - totalis orrtolas. balfasz modon belecsusztam egy saros reszbe, ahol kis hijan eltrafaltam az itiner fotosat. valoszinuleg a nezok rutintalansaga, meg a fotos ijedtsege eredmenyezte, hogy a beragadt rapidot senki sem sietett kitolni a sarbol, majorbal indult el a palya masik vegebol tolni, az o kozeledtere eszmeltek a fotosok, es segitettek ki a trutymobol. ekkor mar valoszinu volt, hogy a sok csuszas miatt nem lesz tobb futam, ergo ezt a versenyt mar buktam. sebaj, azert meg jokedvuen alltam a gazon a maradek fel korben. dzso viszont rohadt jo idot ment utanam a felszaradt palyan, amivel meg is szerezte a kategoria harmadik helyet, egy rover mini cooper(! nesze mejbi te pocs), es egy yamaha motoros polski-gokart mogott.

hazafele hamar elindultunk, es sajnos dzso eredmenyhirdeteset sem tudtuk megvarni, pedig o volt az, aki mentette a skodasok becsuletet :) na meg kika, aki masodik koreben ment egy nagyon durvat, akkor mar nem kimelve a torott szazast.

a rendezveny szervezoinek van meg mit fejlodni, de van fantazia a vaci versenyben. hovatovabb a versenyzoi kultura sem volt a helyzet magaslatan, de ez mar egy masik tortenet...

1 megjegyzés:

Maybe írta...

Azt figyelted, hogy még a tv-ben lévő ember is direkt buta arcot vág? Teljesen elvegyül közöttünk...

Megjegyzés küldése