2013. január 27., vasárnap

Tatra vylek

Hol is tartottam? A reggel a magas Tatra nyugati labaitol nem messze virradt rank. Madarak csiripelese helyett csak neha hallottunk nemi kopogast a hazteton, akkor meg nem tudtuk, hogy fagyott verebek tetemei ertek foldet a cserepeken.

Amikor fel kilenc tajekan kileptem a szaunava futott vendeghazbol a szabadba egy szal poloban, meg akar menonek is erezhettem volna magam. Mellbevagott ugyan a huvos reggeli szello, de csak kesobb realizaltam, hogy a kinti minusz tizenkilenc fokot mutato homero valoban igazat szolt. 

A ket kevesbe felkeszult rapid beinditasa utan - Togaet konnyebb volt beroffenteni, mint a sajatomat, mino borzalom - reggeli tornakent korbeugraltam az udvart. Ereztem ahogy surusodik a verem es lassulnak a mozdulataim. Baljos erzesem tamadt, majd miutan vegigtapogattam a kek rapid merevre fagyott vizcsoveit, rohantam is leallitani a motort.

Braun vizet forralt, a nagypolskiban talalt holegfuvo segitsegevel pedig Toga futotte hutorendszer kedelyeit, de nem nagyon akarta adni magat. Ezalatt komotosan osszepakoltam, de arra kellett visszaernem az udvarra, hogy Mackos ferde szemmel meregeti a leallitott motoromat. Az enyem is befagyott, keves volt a minusz huszonotre kalibralt fagyallo... Nem szivesen ejszakaztam volna a kocsiban.

Ahogy a mellekelt abra is mutatja. Hulye. Mondjuk az enyem hamarabb felengedett - nemi elegedettsegerzet, hogy nem miattam all a tura.

 Egy par kilometer vontatas es egy popradi kitero utan, a szlovak paradicsom melletti szerpentinen folytattuk volna utunkat dobsina fele. Volna. A biztato kezdetek utan ismet csak elakadtunk, mint ket eve, de most volt eszunk visszafordulni, igy csak a fel kotenyem banta a felhasalasokat.

Dedinky csoportkep. Az autok es a kalandturazok. Jovore ugyanitt.


Hotolok

Megtalalt minket az hav.

5 skoda, 12 ajto, 20 teligumis kerek. Ja meg a zsuk. Ize, nagypolski.2013. január 26., szombat

Elozo estek reloaded

Pentek delutanra a bilsteinek keszen lettek, felkeszen meg litvanok voltak. Ha toga nem szol, hogy Katona ur el szokta meretezni az alsofelso gumipogacsakat, meg most is a rapid alatt fetrengenek benzint es ongyujtot keresve. Igy azonban miutan vegigteszteltem Domsod lengest kevesbe csillapito aknamezejeit, es mackos turelmet a kezzel osszenyomott, de a gaztoltettol egybol szetugro gatlok auto ala szenvedesevel, beesett a tirpakfoldi kulonitmeny is, plusz edem.

Tul konnyen ment ez az elozo este, valaminek tortennie kell reggel.

2013. január 10., csütörtök

csilla pit as

Rendithetetlen javitasi kenyszeremnek koszonhetoen a horvat tengerparthoz kicsit sem hasonloan - lasd mellekelt abra

- sikerult az ujfent porozussa rohadt koni aljat egy hatarozott mozdulattal letornom. Nyugodjek bekeben. Addig is csinaltatni kellene masikat - rapid meretezessel. Lassuk hat mi a mondando egy kilohuszhoz szokott Karaszy vagy Katona iranyaba, ha 130/135/136 futomuvel rendelkezunk (a Gardet meg nem mertem le, letezik, aki szerint mas..)